Sastojci :

Za koru :

4 jaja,

8 kašika šećera,

20 kašika mleka,

7 kašika ulja,

2 kašike kakaa,

1 prašak za pecivo.

Za fil :

800 ml mleka,

6 kašika brašna,

4 kašike gustina,

6 kašika šećera,

250g margarina,

50g šećera u prahu.

Za glazuru :

100g čokolade,

3 kašike ulja.

I još :

100g kokosa.

Priprema :

Odvojiti belnaca od žumnaca.

Žumanca umutiti sa šećerom i dodati mleko i ulje.

Brašno, kakao i prašak za pecivo pomešati i pažljivo umešati u smesu sa žumancima.

Na kraju dodati posebno umućena belanca i pažljivo kašikom sve promešati. 

Koru peći na 200 C u velikom plehu od rerne. Čačkalicom proverite da li je gotova kad porumeni.

Pomešati gustin sa šećerom i brašnom i razmutiti u 100 ml hladnog mleka.

Ostatak mleka staviti na šporet da provri pa zakuvati prethodno razmućenu smesu. 

Uz neprekidno mešanje skuvajte fil i kada se zgusne sklonite ga sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Maragarin i šećer u prahu mikserom izraditi, pa ga dodati u ohlađen fil. 

Modlom ili časom vaditi krugove od kore i preseći ih na pola.

Filovati između i spojiti.

Filovati i sa strane, spoljne zidove kolača, pa ih uvaljati u kokos.

Otopite čokoladu sa uljem za glazuru.

Kašičicom rasporedite glazuru na svaki kolač.

Ostavite ih da odstoje preko noći pa ih poslužite.

RUSKE KAPE

Course: desert