ROLNICE OD PATLIDŽANA I TIKVICA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 300 g patlidžana
  • 300 g tikvica
  • 2 sosa od kečapa sa šampinjonima
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • za dekoraciju sir ili šunka

Upustvo

  • Patlidžane i tikvice narezati na pola santimetra debele uzdužne ploče, posoliti i ostaviti da stoji 30 minuta. Osušite ih na papirnoj salveti, pa ih propecite na zagrejanom ulju u gril tiganju.
  • Tikvice stavite na patlidžan i savijte u rolnice.
  • Sos od kečapa sa šampinjonima staviti u staklenu vatrostalnu posudu, po njemu rasporediti rolnice i sve zajedno zapeći oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
  • Izvadite na tanjire i u sredinu rolnice umetnuti štapiće sira ili šunke isečene na rezance.