ROLAT OD PILEĆEG PEČENJA 

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • pola litre mleka
  • 3 kašike brašna
  • so
  • 4 jajeta
  • 1 pile
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 jajeta
  • so
  • 3 kašike kisele pavlake
  • kao i kisela pavlaka za dekoraciju

Upustvo

  • Staviti u šerpu na štednjaku pola litre mleka, pa u mleko zakuvati 3 kašike brašna neprestano mešajući kašu. Kad je kaša gusta, skinuti šerpu sa štednjaka i mešati dalje dok se masa ne ohladi. Zatim kašu posoliti, dodati joj 4 žumanca i čvrsto ulupan sneg od 4 belanceta. Pleh namazati sa mašću, posuti brašno, izručiti u njega testo i peći ga u pećnici. Pečeno testo izručiti na salvet i nadenuti nadevom.
  • Za nadev je potrebno uzeti mesnate delove pileta i spustiti ga u šerpu u kojoj su se sa kašikom masti propržile 3 glavice sitno isečenog crnog luka. Meso pržiti sve dok ne počne da se odvaja od kostiju. Zatim ga skinuti sa kostiju i samleti ga na mašini za meso. U meso dodati 2 žumanceta, soli, sneg od 2 belanceta i 3 kašike kisele pavlake.
  • Nadev prevući preko pečenog testa, pa testo uviti, staviti na tanjir za posluživanje, premazati ga kiselom pavlakom i peći u pećnici 1/4 sata. Seći rolat i servirati, svako parče preliti pavlakom.