Sastojci:

500 g liganja

70 g ulja

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

veza peršuna

2 kašike sirćeta

200 g pirinča

so i biber

Priprema:

Lignje oprati, očistiti ih,. Naročito obratiti pažnju na mali mehurić sa crnom tečnošću pošto će vam kasnije trebati. Iseći lignje na male komade.

U zagrejano ulje staviti prvo crni luk, pržiti ga dok ne požuti, zatim dodati sitno iseckan beli luk, iseckan peršun, sve to zajedno pržiti. Zatim dodati lignje i sirće.

Poklopiti i dinstati dok malo ne omekša. Onda dodati malo tinte iz mehurića, malo tople vode i poklopljeno kuvati uz dodavanje još vode.

Kada su lignje meke, dodati pirinač, još malo mlake vode i dalje kuvati na manjoj temperaturi.

Na kraju se dodaju 2-3 kašike ulja, so i biber.

RIŽOTO OD LIGANJA

Course: glavno jelo