NAMAZ OD PATLIDŽANA

Sastojci:

  • 2 mlada patlidžana
  • 2 uvrh pune kašičice ajvara
  • 4 mala čena belog luka
  • ½ limuna
  • Maslinovo ulje, so, biber

Priprema:

Patlidžan ispecite na ploči ili u rerni i kada se prohladi, prepolovite ga, kašikom odstranite semenke ako ih ima, a mesnati sadržaj viljuškom sastružite. Ukoliko je potrebno, dodatno ga usitnite nožem, ali bez korišćenja blendera. Tako usitnjenom patlidžanu dodajte ajvar, sitno iseckan beli luk, sok limuna, maslinovo ulje i začinite solju i biberom.
Ostavite da odstoji, pa probajte i procenite da li treba dodati nešto od sastojaka, pre svega so, beli luk ili biber.
Servirajte namaz na prepečenom hlebu na koji ste natrljali beli luk.

Print Recipe
NAMAZ OD PATLIDŽANA
patlidžan namaz
Serviranje
Serviranje
patlidžan namaz