Sastojci:

• 2 kg svinjskih rebaraca

• 2 glavice crnog luka

• 2 kašike peršuna

• 250 ml pileće supe

• 2 kašike soka od limuna

• 125 g istopljenog putera

Za marinadu:

• 4 ljute papričice

• 4 čena belog luka

• 2 crna luka

• kašika đumbira

• 375 ml vinskog sirćeta

• 125 ml soja sosa

• 170 g meda

Priprema:

Za marinadu pomešajte sve sastojke u teflonskoj posudi. Uvaljajte rebarca marinirajte ih 4 sata u frižideru.

Potom rebarca ispržite na predhodno zagrejanom roštilju i povremeno ih prelivajte marinadom.

Preostalu marinadu sipajte u tiganj, dodajte iseckani crni luk, peršun, supu, sok od limuna i kuvajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i pustite da se kuva još 15 minuta.

Smesu sipajte u blender, dodajte istopljeni puter i napravite pire.

Napravljeni sos poslužite preko rebaraca.

REBARCA GLAZIRANA MEDOM

Course: glavno jelo