Sastojci:
• 2 kg svinjskih rebaraca
• 2 glavice crnog luka
• 2 kašike peršuna
• 250 ml pileće supe
• 2 kašike soka od limuna
• 125 g istopljenog putera
Za marinadu:
• 4 ljute papričice
• 4 čena belog luka
• 2 crna luka
• kašika đumbira
• 375 ml vinskog sirćeta
• 125 ml soja sosa
• 170 g meda
Priprema:
Za marinadu pomešajte sve sastojke u teflonskoj posudi. Uvaljajte rebarca marinirajte ih 4 sata u frižideru.
Potom rebarca ispržite na predhodno zagrejanom roštilju i povremeno ih prelivajte marinadom.
Preostalu marinadu sipajte u tiganj, dodajte iseckani crni luk, peršun, supu, sok od limuna i kuvajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i pustite da se kuva još 15 minuta.
Smesu sipajte u blender, dodajte istopljeni puter i napravite pire.
Napravljeni sos poslužite preko rebaraca.