PUNJENI ŠAMPINJONI U RERNI

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 20 šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 4 šolje svežeg spanaća
  • 220 g krem sira
  • so biber
  • 1/4 šolje parmezana
  • 1/4 šolje prezli

Upustvo

  • Šampinjone operite i odvojite drške od kapica.
  • Kapice poređajte na pouljen pleh, a drške sitno iseckajte pa pržite u tiganju na blagoj vatri.
  • Iseckane drške šampinjona pržite sa belim lukom, pa dodajte spanać, krem sir, so i biber.
  • Kada se sastojci lepo isprže i sjedine, zahvatite kašičicom dobijenu smesu i punite kapice šampinjona.
  • Napunjene šampinjone pospite prezlom i parmezanom, pa pecite na 190 stepeni oko 12 do 15 minuta.