PUNJENE TELEĆE ŠNICLE

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 750 g telećeg filea
  • slanina
  • mleveno meso ili džigerica ili pečurke
  • crni luk
  • suvi začin
  • 40 g maslaca
  • brašno
  • so
  • biber
  • Za sos:
  • maslac
  • brašno
  • supa od telećih kostiju

Upustvo

  • 750 g telećeg filea iseći na tanke šnicle, toliko isto tankih režnjeva slanine, a nadev od mesa treba da se pripremi kao za musaku: Ispržiti crni luk, mleveno meso i staviti suvi začin. Umesto mesa, može se uzeti džigerica ili pečurke.
  • Još je potrebno i 40 g maslaca, brašna, soli i bibera. Na svako parče mesa staviti list slanine, preko toga nadev, pa uviti u rolnu i pržiti na maslacu dok ne porumeni.
  • Posle izvaditi meso, a u međuvremenu napraviti sos od maslaca i brašna, dodati supu od telećih kostiju, pa onda u tu zapršku staviti ispržene rolne i pustiti ih da se kuvaju na blagoj vatri dok ne odmeknu.
  • Kad budu gotove staviti šniclu na tanjir, preliti sosom i kao prilog poslužiti testeninu.