Sastojci:

750 g telećeg filea

slanina

mleveno meso ili džigerica ili pečurke

crni luk

suvi začin

40 g maslaca

brašno

so

biber

Za sos:

maslac

brašno

supa od telećih kostiju

Priprema:

750 g telećeg filea iseći na tanke šnicle, toliko isto tankih režnjeva slanine, a nadev od mesa treba da se pripremi kao za musaku: Ispržiti crni luk, mleveno meso i staviti suvi začin. Umesto mesa, može se uzeti džigerica ili pečurke.

Još je potrebno i 40 g maslaca, brašna, soli i bibera. Na svako parče mesa staviti list slanine, preko toga nadev, pa uviti u rolnu i pržiti na maslacu dok ne porumeni.

Posle izvaditi meso, a u međuvremenu napraviti sos od maslaca i brašna, dodati supu od telećih kostiju, pa onda u tu zapršku staviti ispržene rolne i pustiti ih da se kuvaju na blagoj vatri dok ne odmeknu.

Kad budu gotove staviti šniclu na tanjir, preliti sosom i kao prilog poslužiti testeninu.

PUNJENE TELEĆE ŠNICLE

Course: glavno jelo