Sastojci:

• 1 kg telećih leđa
• malo maslaca
• 2 lista lorbera
• 1 kašičica bibera u zrnu
• 2 grančice ruzmarina
• so i biber
• 1 glavica crnog luka
• 50 g dimljene slanine
• 2 kriške tosta bez kore
• 2 jajeta
• 50 g oljuštenog i naribanog badema
• 1 kašika iseckanog peršuna
• 1/3 l kisele pavlake
• 1 kašičica mešanog sušenog začina

Priprema:

Maslacem premazati jaču foliju. Rasporediti biber u zrnu i lorber. Posoliti i pobiberiti meso i složiti ga na foliju.

Luk i slaninu iseckati na kockice, dobro izmešati sa izmrvljenim tostom, jajima, bademom i peršunom. Ovim premazati meso i preklopiti foliju tako da se meso urola.

Dobro zatvoriti foliju i staviti je u pleh da se peče. Peći u rerni na 200 stepeni oko sat i po.

Meso prebaciti na tanjir za serviranje. Soku od pečenja dodati pavlaku i gustin i još jednom prokuvati. Servirati uz meso.

PUNJENA TELEĆA LEĐA

Course: glavno jelo