POTAŽ OD POVRĆA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • pola glavice kupusa
  • zelen za supu
  • manji celer
  • 2 do 3 sveža paradajza ili pelat iz konzerve
  • 2 do 3 babure
  • pola karfiola
  • pola brokolija
  • veza zelja ili koprive
  • 2 kelerabe
  • biber

Upustvo

  • Povrće očistiti i napola skuvajte u 3 litre vode tako što ćete redom ubacivati ono koje se najduže kuva, kao što je šargarepa, do one koje se kuva najkraće poput zelja ili karfiola.
  • Kad malo omekša, ubacite ga u blender, izmiksajte i još malo vratite u vodu u kojoj se kuvalo.
  • Dodajte biber po želji, nije loše čak i zaljutiti potaž, a so uopšte nije potrebna pošto je povrće samo po sebi slano. I ulje je u ovoj varijanti izlišno.