POHOVANI ŠAMPINJONI U PIVU
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 400 g šampinjona
- 200 g crnog brašna
- 1 kašika neslanog suvog biljnog začina
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika origana
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica morske soli
- pola kašičice bibera
- 2 kašike susama
- oko 200 ml piva
- mešavina suncokretovog i maslinovog ulja za prženje
Upustvo
- Šampinjone oprati i osušiti.
- U odgovarajuću posudu staviti sve suve sastojke i promešati. Dodavati pivo postepeno da se dobije gusta smesa.
- U dublji tiganj usuti mešavinu ulja i zagrejati.
- Šampinjone umakati u smesu sa pivom uz pomoć viljuške i stavljati da se prži. Čim porumeni sa jedne strane okrenuti da se isprže i sa druge.
- Pržene šampinjone vaditi na papirni ubrus da se pokupi višak ulja.
- Ispržene šampinjone složiti u činiju za serviranje i poslužiti tople kao prilog ili kao toplo predjelo.