POHOVANI ŠAMPINJONI U PIVU

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 400 g šampinjona
  • 200 g crnog brašna
  • 1 kašika neslanog suvog biljnog začina
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašika origana
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica morske soli
  • pola kašičice bibera
  • 2 kašike susama
  • oko 200 ml piva
  • mešavina suncokretovog i maslinovog ulja za prženje

Upustvo

  • Šampinjone oprati i osušiti.
  • U odgovarajuću posudu staviti sve suve sastojke i promešati. Dodavati pivo postepeno da se dobije gusta smesa.
  • U dublji tiganj usuti mešavinu ulja i zagrejati.
  • Šampinjone umakati u smesu sa pivom uz pomoć viljuške i stavljati da se prži. Čim porumeni sa jedne strane okrenuti da se isprže i sa druge.
  • Pržene šampinjone vaditi na papirni ubrus da se pokupi višak ulja.
  • Ispržene šampinjone složiti u činiju za serviranje i poslužiti tople kao prilog ili kao toplo predjelo.