Jedan ili dva pleha namazati uljem. Prosejati brašno u jednu posudu, u sredini napraviti udubljenje u koje razmrviti kvasac, pa sa mlekom i šećerom zamesiti kvas. Poprašiti ga brašnom i pokriti da kisne oko 15 minuta, sve dok se na površini ne pojave pukotine.
Posoliti brašno, zamesiti ga sa uskislim kvascem i lupati do se ne počnu dizati mehurići, testo postane suvo pod prstima. Zatim, ga još jednom pokriti i ostaviti da se testo diže 30 minuta.
Kad testo naraste, izraditi valjkaste trake duge 20 cm i prečnika 2 cm, pa ih isplesti.
Pecivo složiti na pleh i piokriti ga da se diže još 20 minuta. Pećnicu zagrejati na 200 stepeni.
Pecivo premazati razmućenim žumancem i posuti susamom ili makom. Dno pećnice preliti šoljom vode i peći 20 – 25 minuta na drugoj prečki odozdo.