PIZZA KIFLICE
Course: toplo predjelo
Sastojci
Za testo:
- 30 g svežeg kvasca
- 1 dl vode
- 2 dl mleka
- 1 kašičica šećera
- 100 g masti ili putera ako ne koristite svinjsku mast,
- 1 jaje
- 2 kašičice soli ravne,
- 450 g brašna
Za nadev:
- 100 g šunke domaće ili stišnjene u crevu,
- 100 g trapista
- 200 g kečapa
Za premaz:
- 1 jaje
- po želji susam
Upustvo
- Kvasac rastvorite sa kašičicom šećera u mlakoj vodi i ostavite da nadođe.
- U činiju sipajte prosejano brašno, dodajte so, jaje, mast (puter), mleko i nadošao kvasac.
- Umesite testo, pa ga ostavite pokrivenog da udvostruči volumen.
- U međuvremenu pripremite nadev: iseckajte šunku na komadiće, a trapist narendajte.
- Testo podelite na tri dela, a potom jedan premesite i razvijte oklagijom u krug. Isecite ga na osam trouglova, zasecite svaki po sredini, te stavite po malo šunke i trapista i prelijte kečapom.
- Zavijajte kiflice na uobičajen način – savijte krajeve ka unutra i rolajte od šireg dela ka užem.
- Tako postupite i sa preostale dve jufke.
- Oblikovane kiflice ređajte na papirom za pečenje postavljen pleh , ostavite ih da odmore dok se rerna zagreje na 200 °C, a potom ih premažite razmućenim jajetom, pospite susamom, i pecite 20-tak minuta.