PIZZA KIFLICE

Course: toplo predjelo

Sastojci

Za testo:

  • 30 g svežeg kvasca
  • 1 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 100 g masti ili putera ako ne koristite svinjsku mast,
  • 1 jaje
  • 2 kašičice soli ravne,
  • 450 g brašna

Za nadev:

  • 100 g šunke domaće ili stišnjene u crevu,
  • 100 g trapista
  • 200 g kečapa

Za premaz:

  • 1 jaje
  • po želji susam

Upustvo

  • Kvasac rastvorite sa kašičicom šećera u mlakoj vodi i ostavite da nadođe.
  • U činiju sipajte prosejano brašno, dodajte so, jaje, mast (puter), mleko i nadošao kvasac.
  • Umesite testo, pa ga ostavite pokrivenog da udvostruči volumen.
  • U međuvremenu pripremite nadev: iseckajte šunku na komadiće, a trapist narendajte.
  • Testo podelite na tri dela, a potom jedan premesite i razvijte oklagijom u krug. Isecite ga na osam trouglova, zasecite svaki po sredini, te stavite po malo šunke i trapista i prelijte kečapom.
  • Zavijajte kiflice na uobičajen način – savijte krajeve ka unutra i rolajte od šireg dela ka užem.
  • Tako postupite i sa preostale dve jufke.
  • Oblikovane kiflice ređajte na papirom za pečenje postavljen pleh , ostavite ih da odmore dok se rerna zagreje na 200 °C, a potom ih premažite razmućenim jajetom, pospite susamom, i pecite 20-tak minuta.