Sastojci:

180 g maslaca

3 jajeta

100 g šećera

250 g brašna

breskve

3 dl slatke pavlake

3 do 4 kašike šećera sa aromom vanile

3 žumanceta

šaka mlevenih badema

Priprema:

Na dasku za mešenje staviti maslac pa sa žumancima, šećerom i brašnom napraviti testo. Namazati pleh maslacem, poprašiti brašnom, koru razvući sa prsta debljine i staviti je u tepsiju pa ispeći u rerni, ali tako da testo ostane blede boje.

Kada je testo lepo ispečeno, oprezno ga izvaditi iz tepsije, da se ne bi kora prelomila, pa celu površinu pokriti polovinama oljuštenih bresaka.

Za krem nam je potrebno izmešati 3 dl slatke pavlake, dodavati postepeno 3 do 4 kašike šećera zamirisanog vanilom i 3 žumanceta, kao i šaku oljuštenog i samlevenog badema. Sve zajedno mutiti na pari dok se krem ne zgusne. Skinuti ga sa vatre i tim kremom premazati celu pitu, tako da breskve u kremu ogreznu.

Posle toga pitu držati u frižideru do upotrebe.

PITA SA SVEŽIM BRESKVAMA I KREMOM

Course: desert