PITA SA BLITVOM

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 500 g tankih kora
  • 1 kg blitve
  • 300 g ovčijeg sira
  • 200 g kajmaka
  • 200 g dimljene mesnate slanine
  • glavica crnog luka
  • 3 jajeta
  • 2 dl ulja
  • prašak za pecivo
  • so i biber

Upustvo

  • Blitvu očistite, operite i barite nekoliko minuta. Ocedite je, sitno isecite i sipajte u tiganj gde se na ulju dinstao sitno seckani crni luk.
  • Dodajte na tračice iseckanu slaninu, po ukusu posolite, pobiberite i pržite kratko. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, dodajte kajmak, sir i jaja, promešajte.
  • Masom filujte kore i zamotajte u rolnu. Tepsiju namažite uljem i ređajte pitu. Pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, pa pred kraj malo smanjite.
  • Kada porumeni, izvadite pitu iz rerne. Kad se malo prohladi, secite na parčiće srednje veličine i služite uz kiselo mleko.