PITA SA BLITVOM
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 500 g tankih kora
- 1 kg blitve
- 300 g ovčijeg sira
- 200 g kajmaka
- 200 g dimljene mesnate slanine
- glavica crnog luka
- 3 jajeta
- 2 dl ulja
- prašak za pecivo
- so i biber
Upustvo
- Blitvu očistite, operite i barite nekoliko minuta. Ocedite je, sitno isecite i sipajte u tiganj gde se na ulju dinstao sitno seckani crni luk.
- Dodajte na tračice iseckanu slaninu, po ukusu posolite, pobiberite i pržite kratko. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, dodajte kajmak, sir i jaja, promešajte.
- Masom filujte kore i zamotajte u rolnu. Tepsiju namažite uljem i ređajte pitu. Pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, pa pred kraj malo smanjite.
- Kada porumeni, izvadite pitu iz rerne. Kad se malo prohladi, secite na parčiće srednje veličine i služite uz kiselo mleko.