Sastojci:

• 500 g tankih kora
• 1 kg blitve
• 300 g ovčijeg sira
• 200 g kajmaka
• 200 g dimljene mesnate slanine
• glavica crnog luka
• 3 jajeta
• 2 dl ulja
• prašak za pecivo
• so i biber

Priprema:

Blitvu očistite, operite i barite nekoliko minuta. Ocedite je, sitno isecite i sipajte u tiganj gde se na ulju dinstao sitno seckani crni luk.

Dodajte na tračice iseckanu slaninu, po ukusu posolite, pobiberite i pržite kratko. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, dodajte kajmak, sir i jaja, promešajte.

Masom filujte kore i zamotajte u rolnu. Tepsiju namažite uljem i ređajte pitu. Pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, pa pred kraj malo smanjite.

Kada porumeni, izvadite pitu iz rerne. Kad se malo prohladi, secite na parčiće srednje veličine i služite uz kiselo mleko.

PITA SA BLITVOM

Course: toplo predjelo