PITA OD BIFTEKA

Sastojci

  • 1 kg bifteka
  • 2 jagnjeća bubrega
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 kašika brašna
  • nešto bibera
  • 1 žumance ili mleko za mazanje

Upustvo

  • Iseći meso na sitne komade. Na tanjiru izmešati brašno, so i biber. Svako parče mesa uvaljati u brašno i onda ih ređati u sud za pečenje pite. Dobro sud napuniti, a u sredinu staviti podupirač. Onda preliti ključalom vodom do polovine.
  • Zatim meso treba pokriti testom da pređe ivicu suda, koja mora biti namazana sa mašću. Povrnuti krajeve testa i zalepiti prstima za sud svuda naokolo. Koru premazati žumancetom, a na vrhu zarezati otvor da bi para mogla da izlazi.
  • U početku peći u vrlo toploj pećnici da bi se testo diglo, a onda smanjivati vatru da bi se meso skuvalo. Potrebno je peći 2 sata.
  • Pre nego što se pita služi, nalije se, kroz zarez, pola manje čaše zasoljene vode ili supe od kostiju.