Sastojci:

1 kg bifteka

2 jagnjeća bubrega

1 ravna kašičica soli

1 kašika brašna

nešto bibera

1 žumance ili mleko za mazanje

Priprema:

Iseći meso na sitne komade. Na tanjiru izmešati brašno, so i biber. Svako parče mesa uvaljati u brašno i onda ih ređati u sud za pečenje pite. Dobro sud napuniti, a u sredinu staviti podupirač. Onda preliti ključalom vodom do polovine.

Zatim meso treba pokriti testom da pređe ivicu suda, koja mora biti namazana sa mašću. Povrnuti krajeve testa i zalepiti prstima za sud svuda naokolo. Koru premazati žumancetom, a na vrhu zarezati otvor da bi para mogla da izlazi.

U početku peći u vrlo toploj pećnici da bi se testo diglo, a onda smanjivati vatru da bi se meso skuvalo. Potrebno je peći 2 sata.

Pre nego što se pita služi, nalije se, kroz zarez, pola manje čaše zasoljene vode ili supe od kostiju.

PITA OD BIFTEKA