Sastojci:

pola kg jagoda

1/4 kg šećera

1/8 l vode

sok od pola limuna

piškote

slatka pavlaka

Oprati i ostaviti da se ocede od vode pola kg zrelih jagoda. Propasirati ove jagode. U drugu šerpu staviti 1/4 kg šećera sa 1/8 l vode, pa staviti šerpu na štednjak i kuvati gust sirup. U ukuvani sirup dodati propasirane jagode i sok od pola limuna. Zatim sok skinuti sa štednjaka.

U duboku činiju, staviti red piškota, umućenu slatku pavlaku, pa preliti ovim prelivom od jagoda i šećera. Tako ponavljati dok se sav preliv ne utroši.

Poslednji red treba da bude od slatke pavlake, a preko njega poređati jagode i ostalo bobičasto voće.

Ovako pripremljene piškote staviti na led da odstoje 2 sata, a zatim ih služiti.

PIŠKOTE SA PRELIVOM OD JAGODA

Course: desert