PIRINAČ SA POVRĆEM 

Sastojci

  • 200 g pirinča
  • 100 g kuvanog suvog mesa
  • 30 g maslaca ili ulja
  • 2 do 3 paprike
  • 2 plava patlidžana
  • 1 mala glavica crnog luka
  • so
  • 1 kašika iseckanog peršunovog lišća
  • 2 paradajza
  • 2 kašike rendanog sira

Upustvo

  • Zagrejati ulje, dodati isečen crni luk i malo ga prodinstati. Potom dodati na rezance isečenu papriku.
  • Plavi patlidžan oljuštiti, iseći, pa malo posoliti i ostaviti da stoji oko 15 minuta. Zatim ga ocediti, isprati hladnom vodom i dodati luku i paprikama da zajedno poklopljeno omekšaju.
  • Kada je povrće dovoljno omekšalo, dodati probran, opran i oceđen pirinač, propržiti ga pa dodati isečeno u kocke kuvano suvo meso.
  • Sve dobro izmešati, doliti vode, posoliti, pobiberiti i na umerenoj temperaturi dinstati. Pre služenja posuti rendanim sirom i iseckanim peršunovim lišćem.