Sastojci:

200 g pirinča

100 g kuvanog suvog mesa

30 g maslaca ili ulja

2 do 3 paprike

2 plava patlidžana

1 mala glavica crnog luka

so

1 kašika iseckanog peršunovog lišća

2 paradajza

2 kašike rendanog sira

Priprema:

Zagrejati ulje, dodati isečen crni luk i malo ga prodinstati. Potom dodati na rezance isečenu papriku.

Plavi patlidžan oljuštiti, iseći, pa malo posoliti i ostaviti da stoji oko 15 minuta. Zatim ga ocediti, isprati hladnom vodom i dodati luku i paprikama da zajedno poklopljeno omekšaju.

Kada je povrće dovoljno omekšalo, dodati probran, opran i oceđen pirinač, propržiti ga pa dodati isečeno u kocke kuvano suvo meso.

Sve dobro izmešati, doliti vode, posoliti, pobiberiti i na umerenoj temperaturi dinstati. Pre služenja posuti rendanim sirom i iseckanim peršunovim lišćem.

PIRINAČ SA POVRĆEM