Sastojci:

• 400 g pilećeg mesa
• 2 glavice crnog luka
• 50 g mesnate slanine
• 50 g margarina
• 2 kašike brašna
• 1,5 dl supe od kocke
• 1,5 dl belog vina
• 1 žumance
• 2 manja kisela krastavca
• so i biber
• malo šećera
• 2 kašike narendanog sira

Priprema:

Pileće meso bez kožice, sitno iseći. Crni luk iseći na kockice a slaninu na režnjeve. Na margarinu prvo kratko propržiti crni luk i slaninu, pa dodati pileće meso.

U drugoj posudi kratko propržiti brašno, pa dodati supu i belo vino. Sve kuvati dok se sos ne zgusne. Kada se sos malo prohladi, spustiti isprženo meso i isečene krastavce.

Na kraju posoliti, pobiberiti i malo pošećeriti. masu sipati u podmazan sud, posuti narendanim sirom i staviti u rernu da se zapeče.

PILETINA U VINU

Course: glavno jelo