PILETINA SA DRONJCIMA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 300 g brašna
- 300 g pilećeg belog mesa
- veći paradajz
- jedna žuta i jedna zelena paprika
- 200 g vrganja
- 1,3 dl mleka
- 3 jajeta
- manja glavica crnog luka
- čen belog luka
- parmezan po želji
- nana bosiljak, peršun, žalfija
- ulje
- so i biber
Upustvo
- Odstranite kožu i kosti sa piletine, sitno je iseckajte i propržite na dve kašičice ulja sa dva lista žalfije i sitno sečenim crnim lukom. Posolite, pobiberite, izvadite žalfiju, a piletinu i luk sameljite u mašini za meso.
- Od brašna, jaja i mleka napravite testo srednje tvrdoće, dodajte iseckano peršunovo lišće i samlevenu piletinu, ako je potrebno dosolite i pobiberite i dobro izmešajte.
- Oljušten paradajz i očišćene paprike sitno iseckajte, dodajte iseckanu nanu i bosiljak. Oprane i na listiće iseckane vrganje propržite 5 minuta na ulju sa izgnječenim belim lukom, zatim dodajte paradajz, papriku, posolite, pobiberite i uz mešanje kuvajte na tihoj vatri još desetak minuta.
- Rukama ili pomoću rendeta od testa napravite sitne dronjke i spustajte ih u kipuću posoljenu vodu. Kuvajte 3 do 4 minuta dok ne isplivaju na površinu.
- Ocedite dronjke, stavite ih u posudu sa vrganjima i povrćem, promešajte, pospite narendanim parmezanom i služite toplo.