PILETINA SA DRONJCIMA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • veći paradajz
  • jedna žuta i jedna zelena paprika
  • 200 g vrganja
  • 1,3 dl mleka
  • 3 jajeta
  • manja glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • parmezan po želji
  • nana bosiljak, peršun, žalfija
  • ulje
  • so i biber

Upustvo

  • Odstranite kožu i kosti sa piletine, sitno je iseckajte i propržite na dve kašičice ulja sa dva lista žalfije i sitno sečenim crnim lukom. Posolite, pobiberite, izvadite žalfiju, a piletinu i luk sameljite u mašini za meso.
  • Od brašna, jaja i mleka napravite testo srednje tvrdoće, dodajte iseckano peršunovo lišće i samlevenu piletinu, ako je potrebno dosolite i pobiberite i dobro izmešajte.
  • Oljušten paradajz i očišćene paprike sitno iseckajte, dodajte iseckanu nanu i bosiljak. Oprane i na listiće iseckane vrganje propržite 5 minuta na ulju sa izgnječenim belim lukom, zatim dodajte paradajz, papriku, posolite, pobiberite i uz mešanje kuvajte na tihoj vatri još desetak minuta.
  • Rukama ili pomoću rendeta od testa napravite sitne dronjke i spustajte ih u kipuću posoljenu vodu. Kuvajte 3 do 4 minuta dok ne isplivaju na površinu.
  • Ocedite dronjke, stavite ih u posudu sa vrganjima i povrćem, promešajte, pospite narendanim parmezanom i služite toplo.