PILEĆI PAPRIKAŠ NA GRČKI NAČIN

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 veće pile
  • 1 kg crnog luka
  • so
  • nekoliko paprika babura
  • 100 g maslaca
  • sitna crvena paprika
  • mleveni biber
  • 4 paradajza
  • 200 g kisele paprike

Za prilog:

  • 3-4 krompira

Upustvo

  • Odabrati jedno dobro ugojeno pile, očistiti ga i iseći na komade. Očistiti i iseći 1 kg crnog luka i staviti ga na mast, ali ga ne upržiti suviše. Posoliti luk i dodati mu nekoliko babura paprike i ostaviti da se još malo dinsta.
  • Dodati 100 g maslaca, malo sitne paprike, sitnog bibera pa sve dobro promešati.
  • Staviti u luk pileće meso, 4 zrela isečena paradajza i 200 g kisele paprike.
  • Sve promešati, poklopiti i ostaviti da se lagano kuva ne dolivajući vode.
  • Zasebno skuvati 3 do 4 krompira, oljuštiti ih i iseći u četvrtine. Krompir služiti uz paprikaš.