PILEĆI PAPRIKAŠ NA GRČKI NAČIN
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 veće pile
- 1 kg crnog luka
- so
- nekoliko paprika babura
- 100 g maslaca
- sitna crvena paprika
- mleveni biber
- 4 paradajza
- 200 g kisele paprike
Za prilog:
- 3-4 krompira
Upustvo
- Odabrati jedno dobro ugojeno pile, očistiti ga i iseći na komade. Očistiti i iseći 1 kg crnog luka i staviti ga na mast, ali ga ne upržiti suviše. Posoliti luk i dodati mu nekoliko babura paprike i ostaviti da se još malo dinsta.
- Dodati 100 g maslaca, malo sitne paprike, sitnog bibera pa sve dobro promešati.
- Staviti u luk pileće meso, 4 zrela isečena paradajza i 200 g kisele paprike.
- Sve promešati, poklopiti i ostaviti da se lagano kuva ne dolivajući vode.
- Zasebno skuvati 3 do 4 krompira, oljuštiti ih i iseći u četvrtine. Krompir služiti uz paprikaš.