PILEĆE PEČENJE NA ITALIJANSKI NAČIN

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 2 pileta
  • 1 limun
  • so ii biber
  • ulje
  • malo piva
  • mast za pečenje

Za sos:

  • 1 šolja majoneza
  • peršun
  • 1 glavica luka
  • 4 kašike paradajz sosa
  • so i biber
  • sok od limuna

Za salatu:

  • 750 g krompira
  • 6 glavica luka
  • 1 kašika ulja
  • so i biber
  • 4 do 5 kašika maslinovog ulja
  • 2 do 3 kašike sirćeta
  • 6 paradajza

Upustvo

  • Očistiti piliće i marinirati ih u rastvoru soli, bibera, limunovog soka i ulja oko pola sata.
  • Zamesiti sa pivom brašno, posoliti i dodati malo ulja. Obmotati ovim testom delove pileta. Ispeći.
  • Za sos iseckati luk na kockice i pomešati sa majonezom i paradajz sosom. Dodati i izmešati seckani peršun. Začiniti solju, biberom, i limunovim sokom.
  • Za salatu oprati krompir i luk, namazati ih uljem i peći u rerni oko 50 minuta. Zatim oljuštiti, iseći na kriške i začiniti solju, sirćetom i esencijom.
  • Svi sastojci treba da budu topli. Na kraju dodati paradajz isečen na kockice. Sve dobro izmešati i  ispritiskivati. Pre serviranja još jednom začiniti po volji.