Sastojci:

1 crveni luk
400-500 g pilećeg belog mesa
3 kuvana jaja
šolja tečnosti iz supe
ulje
kašika senfa
kašika limunovog soka
malo sveže seckanog lista peršuna i celera
kašičica soli

Priprema:

Izdinstati crveni luk, pa dodati pileće belo meso iseckano na kockice da se dinsta na tihoj vatri. Pred kraj dinstanja dodati 1 šolju tečnosti iz supe. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohaladi.

U drugoj šerpi se skuvaju tri jaja. Kada se sve ohladi u blender se prvo stave kuvana jaja i izmiksiraju sa malo ulja.

Zatim se u to doda smesa od mesa i luka (u njoj je ostalo malo tečnosti). Dodati 1 kašičicu senfa, 1 kašiku limunovog soka i seckani peršun,celer i so.

Na kraju se sve to dobro izblendira i dobije sočan i odličan jako ukusan namaz-pileća pašteta.

PILEĆA PAŠTETA