Sastojci:
1 kg pilećih krilca
začini po ukusu: vegeta za piletinu,mleveni biber,beli luk u prahu, mlevena ljuta paprika
Za sos:
2-3 čena pasiranog belog luka ( ko ne voli i ne mora )
50 g putera
125 ml bilo kog BBQ sosa
65 ml bilo kog ljutog sosa
1 kašičica senfa
1 kašičica braon šećera
Postupak:
Pilećim krilcima odstraniti onaj najmanji deo na krilu, preseći preostala dva dela i odstraniti ako imate negde višak kožice. Sve ih lepo oprati i osušiti.
U jednu manju činiju izmešati sve začine i posuti po krilcima. Staviti ih u pleh u koji ćete peći, prethodno pleh prekriti aluminijskom folijom.
Ostaviti ih pola sata u frižideru a dotle spremiti sos.
U šerpicu otopiti puter dodati pasirani beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše, dodati braon šećer i mešati dok se šećer ne otopi, dodati BBQ sos, ljuti sos i senf i pustiti da se zagreje i sjedini, povremeno promešajte da ne zagori.
Skloniti sa ringle,poklopiti i ostaviti na stranu.
Uključiti rernu na 200 C, preliti krilca sa vrlo malo ulja, da vam se ne zalepe za foliju,okrenuti krilca u to ulje i peći krilca oko dvadesetak minuta, okrenuti ih i peći još dvadesetak minuta ili dok vam ne porumene.
Izvaditi krilca iz pleha,staviti svaki komad u posudu sa sosom,sve ih dobro izmešati da se svako krilce „obavije“ sa sosom i poslužiti sa pomfritom i svežim povrćem ( štapići celera, šargarepe, karfiol,brokoli ).