Sastojci:

16 pilećih krilaca

2 kašike meda

1 zgnječena ljuta papričica

so

sok od limuna

1 kašičica sitno narendanog oljuštenog đumbira 

6 kašika soja-sosa

5 kašika ulja od kikirikija

2 kesice smrznutog povrća (kineska mešavina)

Priprema:

Med spojte sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa i nekoliko kapi ulja od kikirikija  i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih  i ostavite da odstoje tri sata u firužideru.

Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostlom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta. Tokom pečenja temereaturu pečenja smanjujte kako se krilca ne bi prepekla.

Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i poslužite uz pirinčanu testeninu.

PILEĆA KRILCA NA KINESKI NAČIN

Course: glavno jelo