Sastojci:

• 500 g govedine od buta

• 1 kašika vegete

• 3 do 4 čena belog luka

• 150 g luka

• 80 g slanine

• 40 g brašna

• 60 g koncentrata paradajza

• 3 kašike ulja

Priprema:

Govedinu izrežite u odreske i dobro istucite. Svaki odrezak sa obe strane natrljajte vegetom zatim u jednu stranu utrljajte čen belog luka, a drugi pospite brašnom.

U posudu na vrućem ulju dinstajte sitno isitnjeni luk i slaninu. Kad je luk izdinstan stavite jedan po jedan odrezak na pobrašnjenu stranu u posudu da se blago zapeče.

Zatim izmešajte i dinstajte dok voda ispari, potom dodajte paradajz, ponovo izmešajte i dolivajte male količine vode i dinstajte.

Poslužite kao glavno jelo uz pirinač ili krompir.

PIKANTNI ODREZAK

Course: glavno jelo