Sastojci:

1 kg šnicli od junećeg mesa od buta

prezle

jaja

brašno

peršunov list

beli luk

2 dcl belog vina

Priprema:

Potrebno je juneće meso od buta bez žilica,isečeno u šnicle ne suviše tanko. Tučkom za meso dobro ulupati, dok se lupa posipati prezle, i što više ih ulupati u meso. Tako pripremljeno meso ostaviti na hladnom oko 2 sata da odstoji.

Od količine mesa zavisi koliko ćemo ulupati jaja za pohovanje. Pripremimo posudu u koju ćemo peći meso, ugrejemo masnoću, šniclu uvaljamo u brašno pa u jaja i pečemo, bez da meso solimo.

Kada je meso pečeno sa obe strane, stavljamo u posebnu posudu koju smo malo pouljili. Na svaku šniclu posipamo malo nekog suvog začina, sitno seckanog peršuna i belog luka. Tako ređamo koliko imamo mesa.

Sada preko šnicli prelivamo belo vino i stavljamo posudu na malu temperaturu na ploču,da polako krčka. Vino dolivati po malo da se upija u šnicle,a ne da se bari,na 1 kg mesa potrebno je oko 2 dcl vina.

PIJANE JUNEĆE ŠNICLE

Course: glavno jelo