PEČURKE ZAPEČENE SA SIROM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg svežih pečuraka
- 100 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica majčine dušice
- so
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- 1 kašičica brašna
- 1/4 l slatke pavlake
- 1 veza peršuna
- 125 g naribanog sira
- 1 kašika mrvica
- 1 kašika maslaca
Upustvo
- Pečurke očistiti, oprati i iseći na listiće. Slaninu i luk iseći na kockice, beli luk sasvim sitno. Propržiti slaninu. Dodati luk i propržiti ga. Dodati pečurke, beli luk, majčinu dušicu, so i sve dinstati 5 minuta.
- Posuti paprikom i brašnom i mešati 1 minut. Doliti pavlaku i samo jednom kratko prokuvati. Lagano mešajući dodati seckani peršun i 100 g naribanog sira.
- Ovu smesu presuti u vatrostalni sud, posuti sirom i mrvicama, odozgo poređati komadiće maslaca i peći ih u rerni na 180 stepeni, 30 minuta.
- Služiti uz krompir pire.