PEČURKE ZAPEČENE SA SIROM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg svežih pečuraka
  • 100 g slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica majčine dušice
  • so
  • 2 kašičice slatke aleve paprike
  • 1 kašičica brašna
  • 1/4 l slatke pavlake
  • 1 veza peršuna
  • 125 g naribanog sira
  • 1 kašika mrvica
  • 1 kašika maslaca

Upustvo

  • Pečurke očistiti, oprati i iseći na listiće. Slaninu i luk iseći na kockice, beli luk sasvim sitno. Propržiti slaninu. Dodati luk i propržiti ga. Dodati pečurke, beli luk, majčinu dušicu, so i sve dinstati 5 minuta.
  • Posuti paprikom i brašnom i mešati 1 minut. Doliti pavlaku i samo jednom kratko prokuvati. Lagano mešajući dodati seckani peršun i 100 g naribanog sira.
  • Ovu smesu presuti u vatrostalni sud, posuti sirom i mrvicama, odozgo poređati komadiće maslaca i peći ih u rerni na 180 stepeni, 30 minuta.
  • Služiti uz krompir pire.