PASTRMKA SA KISELIM KUPUSOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1/2 kg fileta od pastrmke
  • sok od pola limuna
  • 1/2 kg kiselog kupusa
  • 2 bobice kleke
  • malo belog vina
  • so biber, šećer
  • 1 šolja riblje čorbe
  • 1/8 tučene pavlake
  • 2 – 3 supene kašike senfa

Upustvo

  • Iseći filete na osmine i poprskati ih limunovim sokom. Iseći kiseli kupus na komadiće. Zatim dodati kleku, so, biber, šećer. Izmešati sastojke i krčkati.
  • Začiniti ribu. Pomešati sa kiselim kupusom. Dodati 100 g riblje čorbe i peći poklopljeno u rerni 12 minuta. Zagrejati tučenu pavlaku da postane tečna.
  • Dodati preostalu riblju čorbu i sačekati da se smeša zgusne. Dodati senf, so, biber i malo šećera po ukusu.
  • Poslužiti ribu i kiseli kupus sa sosom.