PASTRMKA SA KISELIM KUPUSOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1/2 kg fileta od pastrmke
- sok od pola limuna
- 1/2 kg kiselog kupusa
- 2 bobice kleke
- malo belog vina
- so biber, šećer
- 1 šolja riblje čorbe
- 1/8 tučene pavlake
- 2 – 3 supene kašike senfa
Upustvo
- Iseći filete na osmine i poprskati ih limunovim sokom. Iseći kiseli kupus na komadiće. Zatim dodati kleku, so, biber, šećer. Izmešati sastojke i krčkati.
- Začiniti ribu. Pomešati sa kiselim kupusom. Dodati 100 g riblje čorbe i peći poklopljeno u rerni 12 minuta. Zagrejati tučenu pavlaku da postane tečna.
- Dodati preostalu riblju čorbu i sačekati da se smeša zgusne. Dodati senf, so, biber i malo šećera po ukusu.
- Poslužiti ribu i kiseli kupus sa sosom.