Sastojci:
500 g šampinjona
1 crni luk
2 kašike ulja
1 l bujona
500 g svežih tortelina
250 ml mleka
200 g pavlake
200 g kuvane šunke
1 kašika seckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Očistite šampinjone i u zavisnosti od veličine isecite ih na pola ili na četvrtine. Zatim očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Zagrejte ulje i na njemu prodinstajte crni luk da postane staklast. Dodajte šampinjone i propržite ih zajedno oko 5 min.
U međuvremenu, bujon zagrejte da proključa, dodajte torteline i skuvajte ih prema uputstvu za kuvanje. Mleko dodajte šampinjonima i nastavite sa dinstanjem, zatim dodajte pavlaku. Sos kuvajte dok polovina ne uvri. Dodajte so i biber. Kuvanu šunku isecite na rezance.
Na kraju ocedite torteline i zajedno sa šunkom dodajte sosu. Srevirajte i pospite peršunom.