Sastojci:

500 g šampinjona 

1 crni luk 

2 kašike ulja

 1 l bujona 

500 g svežih tortelina

250 ml mleka 

200 g pavlake 

200 g kuvane šunke 

1 kašika seckanog peršuna

so, biber

Priprema:

Očistite šampinjone i u zavisnosti od veličine isecite ih na pola ili na četvrtine. Zatim očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Zagrejte ulje i na njemu prodinstajte crni luk da postane staklast. Dodajte šampinjone i propržite ih zajedno oko 5 min.  

U međuvremenu,  bujon  zagrejte da proključa, dodajte torteline i skuvajte ih prema uputstvu za kuvanje. Mleko dodajte šampinjonima i nastavite sa dinstanjem, zatim dodajte pavlaku. Sos kuvajte dok polovina ne uvri. Dodajte so i biber. Kuvanu šunku isecite na rezance.  

Na kraju ocedite torteline i zajedno sa šunkom dodajte sosu. Srevirajte i pospite peršunom. 

PASTA PARMA