Sastojci:

125 g brašna

125 g mlevenih badema

125 g šećera u prahu

2 jajeta

Priprema:

Umesiti testo od 125 g brašna, 125 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema, 125 g šećera u prahu i 2 cela jajeta.

Praviti od mase sitne perece, svaki premazati razmućenim jajetom, posuti šećerom i peći.

Što duže stoje, pereci su sve ukusnije.

PAŠIĆEVI PERECI

Course: desert

Sastojci

  • 140 g maslaca
  • 140 g sitnog šećera
  • 140 g samlevenih badema
  • 70 g brašna
  • 4 belanceta
  • 3 žumanceta
  • 3 kašike sitnog šećera
  • pekmez od kajsija
  • sitan badem za posipanje

Upustvo

  • Penasto umutiti 140 g maslaca sa 140 g sitnog šećera. U umućeni maslac dodati 140 g samlevenih badema, 70 g brašna i tvrdo ulupan sneg od 4 belanceta. Sve zajedno izmešati i sipati u omašćen pleh. Veličina pleha treba da bude otprilike 30 puta 20.
  • Dok se testo peče, umutiti 3 žumanceta sa 3 kašike sitnog šećera. Izvaditi pleh i ovom umućenom masom preliti testo, pa vratiti u rernu da se testo osuši.
  • Naposletku premazati testo pekmezom od kajsija i posuti sitnim bademom.
  • Hladno testo iseći na štanglice ili kocke i služiti.