Sastojci:
125 g brašna
125 g mlevenih badema
125 g šećera u prahu
2 jajeta
Priprema:
Umesiti testo od 125 g brašna, 125 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema, 125 g šećera u prahu i 2 cela jajeta.
Praviti od mase sitne perece, svaki premazati razmućenim jajetom, posuti šećerom i peći.
Što duže stoje, pereci su sve ukusnije.
PAŠIĆEVI PERECI
Course: desert
Sastojci
- 140 g maslaca
- 140 g sitnog šećera
- 140 g samlevenih badema
- 70 g brašna
- 4 belanceta
- 3 žumanceta
- 3 kašike sitnog šećera
- pekmez od kajsija
- sitan badem za posipanje
Upustvo
- Penasto umutiti 140 g maslaca sa 140 g sitnog šećera. U umućeni maslac dodati 140 g samlevenih badema, 70 g brašna i tvrdo ulupan sneg od 4 belanceta. Sve zajedno izmešati i sipati u omašćen pleh. Veličina pleha treba da bude otprilike 30 puta 20.
- Dok se testo peče, umutiti 3 žumanceta sa 3 kašike sitnog šećera. Izvaditi pleh i ovom umućenom masom preliti testo, pa vratiti u rernu da se testo osuši.
- Naposletku premazati testo pekmezom od kajsija i posuti sitnim bademom.
- Hladno testo iseći na štanglice ili kocke i služiti.