PARADAJZ PAPRIKA U TEGLI
Sastojci
- 3 kg crvenih paradajz paprika
- 1 l vode
- 1/2 l vinskog sirćeta
- 1 dl ulja
- 250 g šećera
- 20 g soli
- kesica bibera u zrnu
- veza lista celera ili persuna
- 1 kesica konzervansa
- nekoliko cenova belog luka
Upustvo
- Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke. Ocistite beli luk.
- Svaku papriku i beli luk barite oko 3-4 minuta.
- Ostavite ih da se kratko prohlade, pa ređajte u tople, sterilisane tegle.
- U mešavinu u kojoj ste barili paprike i beli luk dok još vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjirićem da prenoće.
- Sutradan stavite plastične rešetkice, ako treba dolijte jos tečnosti i zatvorite tegle.