PARADAJZ PAPRIKA U TEGLI

Sastojci

  • 3 kg crvenih paradajz paprika
  • 1 l vode
  • 1/2 l vinskog sirćeta
  • 1 dl ulja
  • 250 g šećera
  • 20 g soli
  • kesica bibera u zrnu
  • veza lista celera ili persuna
  • 1 kesica konzervansa
  • nekoliko cenova belog luka

Upustvo

  • Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke. Ocistite beli luk.
  • Svaku papriku i beli luk barite oko 3-4 minuta.
  • Ostavite ih da se kratko prohlade, pa ređajte u tople, sterilisane tegle.
  • U mešavinu u kojoj ste barili paprike i beli luk dok još vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjirićem da prenoće.
  • Sutradan stavite plastične rešetkice, ako treba dolijte jos tečnosti i zatvorite tegle.