Sastojci:

600 ml slatke pavlake

vanilin štapić

80 g šećera

5 listova belog želatina

200 g bobičastog voća (jagode, maline, borovnice, aronije)

Priprema:

Slatku pavlaku staviti u šerpu. Štapić vanile uzduž nožem zarezati, pa istrugati srž. Srž vanile, štapić i šećer dodati pavlaci, pa polako zagrejati. Ostaviti na tihoj vatri da se kuva oko 15 minuta. Želatin potopiti u malo hladne vode.

Šerpu skinuti sa ringle i izvaditi štapić vanile. Ocediti želatin i dodati ga u malo rashlađenu pavlaku i polako mešati. Masu rasporediti u 6 manjih posudica pokvašenih hladnom vodom. Hladiti 4 sata u frižideru.

Voće oprati i očistiti, pa malo prokuvati. Ohlađenu panakotu ukrasiti ohlađenim voćem i po želji listićima nane.

PANNA COTTA

Course: desert