Sastojci:


500ml mleka
500ml slatke pavlake
7 kašika šećera
1 vanilin šećer
200g bele čokolade
2 kesice želatina rastopljenog u 100ml vode
Sastojci za voćni preliv:
300g crvenog smrznutog voća
200ml vode
4 kašike šećera
2 kašike gustina

Priprema:

Mleko i slatku pavlaku stavite na šporet da se kuva do trenutka ključanja, nikako da proključa, zatim dodajte šećer, vanilin šećer i belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Onda dodajte rastopljeni želatin i mešajte dok se želatin skroz ne otopi, sipajte u čaše i ostavite da se ohladi,prvo malo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru. Kad se beli deo ohladio, pravite voćni preliv. U šerpu stavite voće, šećer i vodu i sačekajte da se šećer otopi, a smesa provri. Tada u malo vode razmutite 2 kašike gustina, dodajte masi i mešajte dok se ne zgusne. Vruć preliv sipajte preko panakote, ohladite još malo i poslužite.

PANNA COTTA SA CRVENIM VOĆEM

Course: desert