PAČIJA SUPA

Sastojci

  • 400 g pačijeg mesa i iznutrice
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 4 krompira
  • 2 šake rezanaca za supu
  • 1 paradajz
  • so
  • peršun
  • biber

Upustvo

  • Isecite pačetinu, zajedo sa iznutricama, stavite u odgovarajuću šerpu, nalijte vodom. Dodajte so, stavite na ringlu i ostavite da provri.
  • Kada meso smekša, dodajte sitno iseckane, luk, šargarepu i papriku. Pačetini je potrebno malo više kuvanja. Nemojte dodavati ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast.
  • Oljuštiti krompir, iseći ga na kockice i dodati u bujon. Zatim dodati i rezance. Kada krompiri i rezanci smekšaju dodati ispasiran paradajz.
  • Po želji začinite biberom i svežim iseckanim peršunom.