ORADA NA ROŠTILJU

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg sveže očišćene orade otprilike 2 veće ili 4 manje robe
  • 4 – 5 čena belog luka
  • ulje za podmazivanje roštilja
  • maslinovo ulje
  • malo soli
  • grančica ruzmarina za premazivanje orade tokom pečenja

Upustvo

  • Očišćenu ribu dobro osušiti.
  • Roštilj dobro zagrejati i na dobro zagrejan i uljem podmazan roštilj stavljati ribu. Ili ako imate ribu stavite u rešetku za pečenje ribe da se ne bi raspadala.
  • Ribu tokom pečenja mazati grančicom ruzmarina umočenom u obično ulje i prevrtati.
  • Pečenu ribu preliti maslinovim uljem, sitno seckanim belim lukom, peršunom, pa lagano posoliti.
  • Servirati po želji uz slani krompir, blitvu ili neki drugi prilog poželji.