Sastojci:

500g kestena

mleko šećer

vanilin šećer

80 g maslaca

marmelada od kajsija ili jagoda

125 ml slatke pavlake

Priprema:

Malo zaseći pola kg sirovih kestena, staviti ih u pećnicu i propeći samo toliko da bi ljuska mogla lakše da se skine. Zatim ih oljuštiti, staviti u šerpu, naliti mlekom, dodati nešto šećera i vanilin šećera. Staviti na štednjak da se kuvaju dok ne budu mekani.

Kuvane kestene propasitari, zatim ih staviti u sud, dodati 80 g maslaca i po ukusu vanilinog šećera pa sve dobro zajedno promešati.

Kalup za tortu obložiti papirom. Polovinu ove mase staviti na dno kalupa. Preko mase prevući marmeladu od kajsija ili jagoda, razmazati je ravnomerno po kestenu, a zatim staviti drugi deo pirea. Ovo raditi dan ranije pre nego što će se torta služiti.

Ostaviti tortu na hladno mesto da se potpuno stegne. Sutradan pred samo služenje umutiti 125 ml rashlađene slatke pavlake, zasladiti je, pa sa tim ukrasiti celu tortu.

NEPEČENA TORTA OD KESTENA SA PAVLAKOM

Course: desert