NEPEČENA TORTA OD KESTENA SA PAVLAKOM
Course: desert
Sastojci
- 500 g kestena
- mleko
- šećer
- vanilin šećer
- 80 g maslaca
- marmelada od kajsija ili jagoda
- 125 ml slatke pavlake
Upustvo
- Malo zaseći pola kg sirovih kestena, staviti ih u pećnicu i propeći samo toliko da bi ljuska mogla lakše da se skine. Zatim ih oljuštiti, staviti u šerpu, naliti mlekom, dodati nešto šećera i vanilin šećera. Staviti na štednjak da se kuvaju dok ne budu mekani.
- Kuvane kestene propasitari, zatim ih staviti u sud, dodati 80 g maslaca i po ukusu vanilinog šećera pa sve dobro zajedno promešati.
- Kalup za tortu obložiti papirom. Polovinu ove mase staviti na dno kalupa. Preko mase prevući marmeladu od kajsija ili jagoda, razmazati je ravnomerno po kestenu, a zatim staviti drugi deo pirea. Ovo raditi dan ranije pre nego što će se torta služiti.
- Ostaviti tortu na hladno mesto da se potpuno stegne. Sutradan pred samo služenje umutiti 125 ml rashlađene slatke pavlake, zasladiti je, pa sa tim ukrasiti celu tortu.