NEPEČENA TORTA OD KESTENA SA PAVLAKOM

Course: desert

Sastojci

  • 500 g kestena
  • mleko
  • šećer
  • vanilin šećer
  • 80 g maslaca
  • marmelada od kajsija ili jagoda
  • 125 ml slatke pavlake

Upustvo

  • Malo zaseći pola kg sirovih kestena, staviti ih u pećnicu i propeći samo toliko da bi ljuska mogla lakše da se skine. Zatim ih oljuštiti, staviti u šerpu, naliti mlekom, dodati nešto šećera i vanilin šećera. Staviti na štednjak da se kuvaju dok ne budu mekani.
  • Kuvane kestene propasitari, zatim ih staviti u sud, dodati 80 g maslaca i po ukusu vanilinog šećera pa sve dobro zajedno promešati.
  • Kalup za tortu obložiti papirom. Polovinu ove mase staviti na dno kalupa. Preko mase prevući marmeladu od kajsija ili jagoda, razmazati je ravnomerno po kestenu, a zatim staviti drugi deo pirea. Ovo raditi dan ranije pre nego što će se torta služiti.
  • Ostaviti tortu na hladno mesto da se potpuno stegne. Sutradan pred samo služenje umutiti 125 ml rashlađene slatke pavlake, zasladiti je, pa sa tim ukrasiti celu tortu.