MUSAKA OD TELEĆEG MESA I VINOVOG LISTA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 3/4 kg telećeg mesa
- 2 galvice crnog luka
- 1 kašika masti
- 1 crni luk
- biber
- so
- 1 jaje
- 30-40 listova vinove loze
- brašno
- jaje
- Preliv:
- 4 jajeta
- mleko
Upustvo
- Samleti meso i luk na mašini za meso.
- U šerpu staviti 1 kašiku masti, dodati crni luk, propržiti ga, pomešati sa mlevenim mesom. Izmešati, skinuti sa štednjaka, prohladiti i u meso staviti bibera, soli i 1 jaje. Meso skinuti sa štednjaka i ostaviti do upotrebe.
- 30 do 40 komada mladog vinovog lišća popariti vrelom vodom, izvaditi iz vode i staviti na dasku. Svaki list uvaljati prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje, pa ispržiti na vreloj masti da lišće lepo porumeni.
- Uzeti sud, namazati sa malo masti i ređati, red prženog lišća, zatim red prženog mesa. Sve tako ponavljati dok se ne završi sa prženim lišćem.
- 4 jajeta sa šoljom mleka izmutiti, preliti musaku, dodati malo maslaca i peći u rerni.