MUSAKA OD TELEĆEG MESA I VINOVOG LISTA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 3/4 kg telećeg mesa
  • 2 galvice crnog luka
  • 1 kašika masti
  • 1 crni luk
  • biber
  • so
  • 1 jaje
  • 30-40 listova vinove loze
  • brašno
  • jaje
  • Preliv:
  • 4 jajeta
  • mleko

Upustvo

  • Samleti meso i luk na mašini za meso.
  • U šerpu staviti 1 kašiku masti, dodati crni luk, propržiti ga, pomešati sa mlevenim mesom. Izmešati, skinuti sa štednjaka, prohladiti i u meso staviti bibera, soli i 1 jaje. Meso skinuti sa štednjaka i ostaviti do upotrebe.
  • 30 do 40 komada mladog vinovog lišća popariti vrelom vodom, izvaditi iz vode i staviti na dasku. Svaki list uvaljati prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje, pa ispržiti na vreloj masti da lišće lepo porumeni.
  • Uzeti sud, namazati sa malo masti i ređati, red prženog lišća, zatim red prženog mesa. Sve tako ponavljati dok se ne završi sa prženim lišćem.
  • 4 jajeta sa šoljom mleka izmutiti, preliti musaku, dodati malo maslaca i peći u rerni.