MUSAKA OD SLATKOG KUPUSA SA KOBASICAMA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 glavica svežeg kupusa
  • 1/4 kg svinjskog mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • so biber
  • 1/4 kg suvih kobasica
  • sok od paradajza

Upustvo

  • Glavicu slatkog kupusa očistiti od spoljih listova, oprati, izdubiti koren, staviti glavicu u lonac i preliti je slanom vrelom vodom. Posle izvesnog vremena listove odvojiti od glavice i ostaviti na stranu.
  • 1/4 kg svinjskog mesa samleti, pomešati sa 2 cela jajeta i dodati soli i bibera, 1/4 kg suvih kobasica iseći na tanke listove.
  • U šerpu staviti prvo list kupus, na kupus složiti mleveno meso. Meso pokriti listovima kupusa, a zatim staviti red isečenih kobasica. Šerpu završiti sa kupusom.
  • Musaku preliti sokom od paradajza, poklopiti i tako kuvati na štednjaku ili peći u rerni.
  • Kada je kupus mekan i paradajz sasvim ukuvan, musaku izručiti na okrugaao tanjir. Iseći, kao svaku tortu na kriške i služiti.