MUSAKA OD PATLIDŽANA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 4 velika patlidžana
- 10 do 12 paradajza srednje veličine
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 veza bosiljka
- biber u zrnu
- so
Upustvo
- Isecite patlidžan na kolutove debljine oko 1 cm, posolite i ostavite da odstoje oko 30 minuta kako bi pustili suvišnu vodu.
- Kolutove premažite maslinovim uljem i ravnomerno poređajte u vatrostalnu činiju dva sloja, pa dodajte sitno seckani beli luk.
- Pecite na 200 stepeni 15 do 20 minuta sve dok patlidžan ne omekša, a zatim preko poređajte kolutove paradajza, začinite bosiljkom i pecite na 150 stepeni oko sat vremena.
- Kada se izvadi iz rerne posuti sa rendanim kačkavaljem. Ukrasiti sa maslinama i listovima bosiljka.