Sastojci:

• 500 g skuvanog krompira
• 1 do 2 crvene i žute paprike
• pola kg oljuštenog paradajza
• 2 glavice crnog luka
• kašika mlevene slatke paprike
• 2 jaja
• so i biber
• ulje
• 100 g topljivog sira
• 300 g salame (najbolje šunkarice)

Priprema:

Kuvati krompir u ljusci, papriku iseći na uske kratke trake, iscediti paradajz a sok sipati u čašu, iseći luk na kockice, izdinstati ga na vrelom ulju posuti crvenom paprikom, dodati paprku isečenu na trake, kratko propržiti i dodati sok od paradajza. Kratko dinstati nekih 10 minuta. Posoliti i dodati malo bibera. Krompir oljuštiti i ostaviti da se ohladi. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Sud premazati uljem, a zatim po slojevima ređati kolutove krompira, masau koja se dinstala a potom sir pomešan sa jajima i kolutove salame. Ređati sve dok se sva smesa ne utroši. Poslednji sloj treba da bude krompir i može se posuti kačkavaljem. Peći oko 30 minuta.

MUSAKA OD PAPRIKE I SALAME

Course: glavno jelo