Sastojci:

krompir

so, biber

1 glavica crnog luka

mleveno meso

2-3 jajeta

suvi začin

mleko

Priprema:

Očistiti krompir, iseći ga na kolutove i kuvati 10 minuta, posoliti vodu gde se kuva krompir. Kada je gotov ocediti vodu. Dok se kuva krompir treba pripremiti nadev.

NADEV: Jednu glavicu  crnog luka sitno iseckati i na malo masnoće propržiti, dodati mleveno meso po želji, dobro je da bude mešano, svinjsko i juneće, propržiti da meso pobeli, posoliti, pobiberiti po ukusu.

Uzeti đuveč posudu pouljiti, staviti pola kuvanog krompira da prekrije posudu, preko krompira stavimo meso i preko mesa ostatak krompira, takođe da prekrije meso.

U posebnu posudu razbijemo 2-3 jaja umutimo, stavimo malo začina, razredimo mlekom i prelijemo preko krompira.

Tako pripremljeno jelo stavimo u zagrejanu rernu da se peče na 220 stepeniC oko 30 min. Služiti toplo uz neku salatu, sezonsku.

MUSAKA OD KROMPIRA

Course: glavno jelo