Sastojci:
krompir
so, biber
1 glavica crnog luka
mleveno meso
2-3 jajeta
suvi začin
mleko
Priprema:
Očistiti krompir, iseći ga na kolutove i kuvati 10 minuta, posoliti vodu gde se kuva krompir. Kada je gotov ocediti vodu. Dok se kuva krompir treba pripremiti nadev.
NADEV: Jednu glavicu crnog luka sitno iseckati i na malo masnoće propržiti, dodati mleveno meso po želji, dobro je da bude mešano, svinjsko i juneće, propržiti da meso pobeli, posoliti, pobiberiti po ukusu.
Uzeti đuveč posudu pouljiti, staviti pola kuvanog krompira da prekrije posudu, preko krompira stavimo meso i preko mesa ostatak krompira, takođe da prekrije meso.
U posebnu posudu razbijemo 2-3 jaja umutimo, stavimo malo začina, razredimo mlekom i prelijemo preko krompira.
Tako pripremljeno jelo stavimo u zagrejanu rernu da se peče na 220 stepeniC oko 30 min. Služiti toplo uz neku salatu, sezonsku.