MORNARSKE PLJESKAVICE

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 2 kriške starog belog hleba
  • 100 ml mleka
  • 200 g skuvanih morskih plodova
  • 2 jaja
  • 2 kašike senfa
  • kašika vorčester sosa
  • 60 g seckanih badema
  • kašika majoneza
  • svež peršun
  • 40 g brašna
  • 150 g prezli
  • ulje

Upustvo

  • Skuvane plodove mora sameljite i stavite u činiju. Dodajte hleb koji ste držali u mleku pet minuta, a zatim ga izmrvili. Žumanca, senf, majonez, vorčester sos i bademe takođe dodajte u činiju, pa sve dobro izmešajte.
  • Belanca umutite sa kašikom vode. Od smese formirajte pljeskavice, uvaljajte ih u brašno pa u umućena belanca i na kraju u prezle.
  • Pecite ih na zagrejanom ulju i poslužite.