MEDITERANSKI RIŽOTO

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 50 g kobasice
  • 400 g sušenog bakalara
  • 250 g boranije
  • 250 g integralnog pirinča
  • 150 g graška
  • crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 900 ml supe od povrća
  • prstohvat šafrana
  • so i biber
  • peršun

Upustvo

  • Pustite supu da prokuva u loncu, na jakoj vatri, smanjite temperaturu i kuvajte još malo. Kobasicu isecite na tanke kolutove, bakalar na veće komade, i usitnite crni i beli luk.
  • U drugom plićem loncu zagrejte ulje, na njemu ispržite crni i beli luk, kobasice, i boraniju. Pržite 2 minuta i s vremena na vreme promešajte. Dodajte pirinač i mešajte dok ne upije ulje.
  • Nakon toga dodajte supu, posolite i pobiberite. Kad supa proključa, smanjite vatru i nastavite da kuvate još 3 minuta. Tada dodajte bakalar i grašak.
  • Kuvajte još 20 minuta. Na kraju dodajte iseckani peršun i servirajte.