MEDITERANSKI RIŽOTO
Course: glavno jelo
Sastojci
- 50 g kobasice
- 400 g sušenog bakalara
- 250 g boranije
- 250 g integralnog pirinča
- 150 g graška
- crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 900 ml supe od povrća
- prstohvat šafrana
- so i biber
- peršun
Upustvo
- Pustite supu da prokuva u loncu, na jakoj vatri, smanjite temperaturu i kuvajte još malo. Kobasicu isecite na tanke kolutove, bakalar na veće komade, i usitnite crni i beli luk.
- U drugom plićem loncu zagrejte ulje, na njemu ispržite crni i beli luk, kobasice, i boraniju. Pržite 2 minuta i s vremena na vreme promešajte. Dodajte pirinač i mešajte dok ne upije ulje.
- Nakon toga dodajte supu, posolite i pobiberite. Kad supa proključa, smanjite vatru i nastavite da kuvate još 3 minuta. Tada dodajte bakalar i grašak.
- Kuvajte još 20 minuta. Na kraju dodajte iseckani peršun i servirajte.