MAKARONI A LA BOLONJEZE
Course: glavno jelo
Sastojci
- 150 g teletine
- 50 g suvog mesa
- 40 g maslaca ili masti
- 1/4 glavice crnog luka
- pola šargarepe
- 2 korena celera
- lonče supe
- malo soli
- 300-400 g makarona
Upustvo
- Pri spravljanju makarona i uopšte suvog testa, mnogo je bolje da testo ne bude sasvim kuvano. Ako su makaroni nešto čvršći, biće ukusniji.
- Uzeti teletine 150 g, suvog mesa 50 g, maslaca ili masti 40 g, 1/4 glavice crnog luka, pola šargarepe, 2 korena celera, lonče supe, malo soli, ili nimalo ako je suvo meso dovoljno slano.
- Teleće meso iseći na kocke. Sitno iseckati suvo meso sa začinom pa zajedno sa maslacom sve propržiti na vatri. Zatim dodati teletinu.
- Dodati sasvim malo brašna, i naliti supom da se potpuno skuva.
- Dobro ocediti makarone, posuti ih nastruganim parmezanom i preliti gore pomenutim umakom.
- Umak će biti još ukusniji ako se doda malo suvih pečuraka ili jelen gljiva.