Sastojci:

150 g teletine

50 g suvog mesa

40 g maslaca ili masti

1/4 glavice crnog luka

pola šargarepe

2 korena celera

lonče supe

malo soli

300-400 g makarona

Priprema:

Pri spravljanju makarona i uopšte suvog testa, mnogo je bolje da testo ne bude sasvim kuvano. Ako su makaroni nešto čvršći, biće ukusniji.

Uzeti teletine 150 g, suvog mesa 50 g, maslaca ili masti 40 g, 1/4 glavice crnog luka, pola šargarepe, 2 korena celera, lonče supe, malo soli, ili nimalo ako je suvo meso dovoljno slano.

Teleće meso iseći na kocke. Sitno iseckati suvo meso sa začinom pa zajedno sa maslacom sve propržiti na vatri.  Zatim dodati teletinu.

Dodati sasvim malo brašna, i naliti supom da se potpuno skuva.

Dobro ocediti makarone, posuti ih nastruganim parmezanom i preliti gore pomenutim umakom.

Umak će biti još ukusniji ako se doda malo suvih pečuraka ili jelen gljiva.

MAKARONI A LA BOLONJEZE

Course: glavno jelo