MAKARONI A LA BOLONJEZE

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 150 g teletine
  • 50 g suvog mesa
  • 40 g maslaca ili masti
  • 1/4 glavice crnog luka
  • pola šargarepe
  • 2 korena celera
  • lonče supe
  • malo soli
  • 300-400 g makarona

Upustvo

  • Pri spravljanju makarona i uopšte suvog testa, mnogo je bolje da testo ne bude sasvim kuvano. Ako su makaroni nešto čvršći, biće ukusniji.
  • Uzeti teletine 150 g, suvog mesa 50 g, maslaca ili masti 40 g, 1/4 glavice crnog luka, pola šargarepe, 2 korena celera, lonče supe, malo soli, ili nimalo ako je suvo meso dovoljno slano.
  • Teleće meso iseći na kocke. Sitno iseckati suvo meso sa začinom pa zajedno sa maslacom sve propržiti na vatri. Zatim dodati teletinu.
  • Dodati sasvim malo brašna, i naliti supom da se potpuno skuva.
  • Dobro ocediti makarone, posuti ih nastruganim parmezanom i preliti gore pomenutim umakom.
  • Umak će biti još ukusniji ako se doda malo suvih pečuraka ili jelen gljiva.