Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 250 g brašna
  • 75 ml ulja
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 ml jogurta
  • 1/2 kašike kakaa
  • po želji cimeta

Priprema:

Izlomimo tamnu čokoladu na sitne komade. Ukoliko želite još jači ukus, onda bolje uzmite čokoladu za kuvanje. Mikserom umititi jaja, šećer, vanilin šećer, zatim dodaj jogurt, ulje, prašak za pecivo, kakao i cimet (po želji). Kada se sve sjedini, dodajte brašno, ubacite čokoladu i promešajte. Uključiti rernu na 220 C. Staviti u pleh za mafine, može se podmazati pleh ili staviti korpice. Odozgo se po želji mogu posuti prah šećerom ili kakaom.

MAFINI SA TAMNOM ČOKOLADOM

Course: desert