LISTINA OD KELJA SA SVINJSKIM MESOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • po izboru svinjsko jagnjeće ili teleće meso
  • 1 kg kelja
  • 1 kašika masti
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašika brašna
  • supa od mesa
  • so biber
  • kiselo mleko

Upustvo

  • Ovo jelo može se praviti sa svinjskim, jagnjećim, ili telećim mesom, jer mu ono svojom masnoćom daje bolji ukus. Meso oprati, iseći ga na komade i staviti ga u lonac da se bari.
  • Kg listine od mladog kelja očistiti od žilica, oprati i iseći na krupnije rezance. Obarenu listinu ostaviti da se od vode ocedi.
  • U šerpu staviti 1 kašiku masti, 2 glavice sitno isečenog crnog luka i 1 kašiku brašna. Dodati obarenu listinu, pa je na zapršci pržiti jedno pola sata. Sad listinu naliti supom od svinjskog mesa, spustiti i svinjsko meso, ali tako da sve ogrezne u supi.
  • Posoliti jelo, pobiberiti, staviti u njega jednu zelenu papriku, poklopiti ga i kuvati sve dok supa kojom je naliveno ne uvri toliko da jelo ne bude suviše retko, ali ne bez soka.
  • Pri služenju jelo dobro začiniti kiselim mlekom, a mleko poslužiti i zasebno. Ovo jelo je veoma ukusno i zdravo.