Sastojci:

• 2 kašike maslinovog ulja

• sitno seckani praziluk

• 440 g paradajza iz konzerve

• 2 kašike paradajza

• 500 g račića

• 250 g lignji

• 15 listića testa za lazanje

• 125 g seckane mocarele

Priprema:

Na malo ulja propžite praziluk, u tiganj dodajte paradajz i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Tada spustite račiće i lignje, pa dinstajte na tihoj vatri još 5minuta.

U ključaloj vodi kuvajte lazanje dok ne omekšaju. Potom ih stavite u veliku činiju sa hladnom vodom.

U vatrostalnu činiju poređajte lazanje  i sipajte trećinu sosa s morskim plodovima. Preko stavite drugi red kora, na njega sipajte drugu trećinu sosa i na vrh stavite još jedan red kora. Premažite lazanje preostalom trećinom sosa i naređajte mocarelu.

Pecite 40 minuta na 180 stepeni.

LAZANJE SA MORSKIM PLODOVIMA

Course: glavno jelo