Sastojci:
• 2 kašike maslinovog ulja
• sitno seckani praziluk
• 440 g paradajza iz konzerve
• 2 kašike paradajza
• 500 g račića
• 250 g lignji
• 15 listića testa za lazanje
• 125 g seckane mocarele
Priprema:
Na malo ulja propžite praziluk, u tiganj dodajte paradajz i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Tada spustite račiće i lignje, pa dinstajte na tihoj vatri još 5minuta.
U ključaloj vodi kuvajte lazanje dok ne omekšaju. Potom ih stavite u veliku činiju sa hladnom vodom.
U vatrostalnu činiju poređajte lazanje i sipajte trećinu sosa s morskim plodovima. Preko stavite drugi red kora, na njega sipajte drugu trećinu sosa i na vrh stavite još jedan red kora. Premažite lazanje preostalom trećinom sosa i naređajte mocarelu.
Pecite 40 minuta na 180 stepeni.