Sastojci:

100 g maslaca

250 g melevenog keksa

150 g šećera u prahu

ceđeni sok od dve mandarine

Glazura:

200 g čokolade (100 g mlečne i 100 g crne)

3 kašike ulja.

Postupak:

Maslac sobne temperature pomešati sa keksom i šećerom u prahu. Polako dodavati sok od mandarine dok masa ne postane kompaktna. Ostaviti u frižideru na pola sata da se masa malo ohladi. U međuvremenu otopiti čokoladu na pari. Praviti kuglice i odlagati ih na masni papir za pečenje. Zatim ubosti u svaku po jedan štapić za ražnjiće i umakati ih u topljenu čokoladu. Sipati preko šarene ili čokoladne mrvice. Potrebno je hladiti ih barem sat vremena pre konzumiranja. Od ove količine sastojaka dobije se 25 kuglica, ukoliko svaka teži 20 grama. Kuglice mogu biti veće ili manje, u zavisnosti od vašeg ukusa. Takođe, sok od mandarine može biti zamenjen nekim drugim ukusom. Ukoliko želite da koristite neko koštunjavo voće, možete deo keksa zamenite mlevenim orasima, bademima, lešnicima ili kikirikijem. Varijacije u ukusima su mnogobrojne, a vi izaberite onaj koji vam se najviše dopada.

KUGLICE SA MANDARINOM I CRNOM ČOKOLADOM

Course: desert