Sastojci:

400 g šećera

2 čaše vode

1 limun

nekoliko većih krušaka

dinje iz slatkog ili ananas iz konzerve

1 čaša likera maraskino

Priprema:

Staviti u šerpu 400 g šećera, naliti 2 čaše vode i sok od 1 limuna. Staviti ovo na štednjak i kuvati.

Velike kruške oprati, oljuštiti i nožem im izvaditi sredinu, ali tako da ostanu ucelo. Zatim kruške kuvati u sirupu od šećera i limuna dok ne postanu meke.

Kruške sa sirupom skinuti sa štednjaka i ostaviti da se prohlade.

Za to vreme spremiti dinje iz slatkog ili ananas iz konzerve.  Ovo voće iseći na sitne komade, pa njime puniti izdubljena mesta u kruškama.

Staviti kruške na staklenu činiju i preliti ih sirupom u koji treba dodati 1 čašu likera maraskino. Držati na ledu, a zatim služiti.

KRUŠKE A LA KONDE

Course: desert